SHOWBIZ / LATEST 即時娛樂

挑戰性感極限 關嘉敏首次試人體彩繪凍到縮 (17:30)

2021/4/28

關嘉敏表示今次是她出道以來最性感的一次。(大會提供)

2 photos

關嘉敏(Carman)最近密密接job吸金,早前獲日本藝術攝影雜誌邀請擔任新一季其中一位模特兒,同季還有福山雅治擔任模特兒。

首次衝出香港為日本雜誌拍攝及初嘗人體彩繪的Carman說:「當知道要做人體彩繪拍攝時,都有少少驚,始終未試過挑戰自我性感極限,今次係我出道以來最性感一次,攝影師事前畀咗好多嘢我參考,亦都有傾過用乜嘢方式配合人體彩繪,最後用咗蝴蝶做主題,我好鍾意蝴蝶,覺得佢哋嘅唔同形態都好靚,有好多可能性,我希望自己事業上有更多可能性,呈現到不同嘅自己畀觀眾睇到。」

問到拍攝時趣事,Carman笑說:「都係第一次試人體彩繪,當化妝師落手第一下時,我凍到縮咗一下。我睇咗製成品好開心,影得好靚,好感恩有機會參與今次拍攝。」

(即時娛樂)