「嘉禾大埔」戲院試業 大埔區唯一戲院 居民:睇完戲可以行返屋企【短片】 (20:32)
2021/10/25

由大埔超級城多層停車場改造而成的全新戲院嘉禾大埔」,更是大埔區唯一的戲院。「嘉禾大埔」本月中已開始試業,至10月30日正式開幕。有居民對大埔區終於有戲院感到高興,「睇完戲可以行返屋企」,又稱「唔使落沙田睇戲」。著數情報:戲院買兩樽裝飲品加$1換爆谷

大埔居民鄭先生說,對大埔區終於有戲院感到很開心,「睇完戲可以行返屋企」,認為票價正常合理。同樣住在大埔的劉女士稱,新戲院地點方便,「唔使落沙田睇戲」,又稱周三票價「好抵」只需40元。

嘉禾大埔設有4個影廳,提供377個座位,其中4號影院有13個D-Box動感影院座位;1及2號影院設4K投影器。

嘉禾大埔資料:

正式開幕日:2021年10月30日

地址:大埔安邦路8及10號

成人票價:

$80 (周一、二、四、五)

$85 (周六、日及公眾假期)

$40 (周三) (公眾假期及公眾假期前夕除外)

熱門HOTPICK:link.mingpao.com/67005.htm

十大熱門
一周十大