SHOWBIZ / NEWS 娛樂

即使不被看好 願與Steven共前行 張致恒未婚妻盼網民別侮辱兒子

2019/8/20

雯雯(右)曾表示希望大家給Steven(左)機會,做個盡責任爸爸,陪伴兒子(中)成長。(資料圖片)

1 photo

【明報專訊】張致恒(Steven)早前突然宣布與歌迷雯雯誕下一子,兩人準備結婚,但隨即被揭他未跟「正印」梁皓恩(April)分手,兼與多名女性糾纏不清,鬧出一腳踏五船的桃色糾紛,形象插水。他曾公開向April道歉,又強調雯雯從來沒有用小孩威脅他,懇求網民不要鬧無辜的雯雯及小孩。Steven受千夫所指,雯雯前晚再在Instagram(IG)撐他,說感情事無對錯,就算不被睇好及罵,她都選擇努力跟他行落去,只希望大家停止傷害及侮辱小朋友。

娛樂組

與張致恒同居的April得悉被欺騙感情後,傷心閉關20多天,日前在社交網報平安,說事件令她大受打擊,但她感激各方關心和慰問。Steven未婚妻雯雯之後在社交網上載抱着兒子溫馨照片,留言說知道真相已足夠,現在最重要是堅強面對,繼續向前行,這段桃色風波似告一段落。

未給機會怎可判死刑

前晚雯雯再於IG的限時動態撰文訴心聲,她說:「世界上冇人唔會做錯事,你同我都一樣都會有錯嘅時候,至於值唔值得原諒,每個人都會有唔同睇法,而我就覺得都未比(畀)機會,唔通就要判人死刑?感情事從來冇對與錯,自己覺得值得就繼續,就算全世界幾唔睇好喺度鬧,自己選擇嘅就要努力同佢一齊行落去。」

望愛兒有成長空間

雯雯為Steven護航,同時請大家放過無辜的兒子,她繼續寫道:「至於小朋友成長會係點,開心唔開心,好同唔好,都唔係你同我可以去做結論,既然佢已經嚟到呢個世界,就畀空間佢去行佢嘅人生,所以希望大家可以停止去傷害同侮辱一個只擁有一顆天真嘅心、無論發生幾唔愉快嘅事都係會帶住笑容的小朋友。我仍然相信每個人都有善良嘅心。」

其實雯雯在事發後已不止一次開腔,希望大家能給他們空間,學習做父母。